Ervaringsverhaal Florien, ambulant hulpverlener bij Kadera in Zwolle 

In deze serie laten we verschillende mensen die met Kadera te maken hebben, aan het woord. Aan de hand van een aantal vragen vertellen zij over hun ervaringen met Kadera, als cliënt, medewerker of vrijwilliger. In deze aflevering komt Florien aan het woord, zij is ambulant hulpverlener in Zwolle. 

Wie ben je en wat doe je bij Kadera? 

Ik ben Florien, ik ben 24 jaar en werk nu ongeveer een halfjaar bij Kadera, bij het ambulante team in Zwolle. 

Waarom doe je dit werk?

Ik ben zelf vroeger cliënt geweest bij Kadera en wilde graag mijn ervaringen inzetten om anderen in soortgelijke posities te helpen.

Wat voor mensen zijn de cliënten van Kadera?

Mensen die ongelooflijk sterk zijn, maar het zelf soms nog niet doorhebben. Ze kunnen in hun kracht gezet worden, of ze moeten een lichtpuntje van hoop leren zien waardoor ze macht over hun leven kunnen terugkijken en kunnen zien hoe sterk ze daadwerkelijk zijn.

Welke cliënt of situatie is je bijgebleven en waarom?

Een cliënt die wilde scheiden maar niet wist hoe. Zij was enorm sterk maar had gewoon niet de handvatten om door te zetten. Doordat wij die konden bieden, is zij enorm gegroeid en heeft ze haar eigen stem teruggekregen.

Wat is er moeilijk aan je werk?

Je hoort verschrikkelijke verhalen betreffende wat mensen meemaken en het is noodzakelijk voor jezelf om dit los te kunnen laten zodra je thuis bent. Dat kan best lastig zijn.

Wat hoop je dat je cliënten bereiken in het werk wat jullie samen doen?

Hun eigen stem en kracht terugvinden.

Wat wil je zeggen tegen nieuwe cliënten en/of tegen slachtoffers van huiselijk geweld?

Er is altijd hoop, er is altijd een lichtpuntje en je bent niet alleen.