Ervaringsverhaal client intensieve zorg Zwolle  

In deze serie laten we verschillende mensen die met Kadera te maken hebben, aan het woord. Aan de hand van een aantal vragen vertellen zij over hun ervaringen met Kadera, als cliënt, medewerker of vrijwilliger. In deze aflevering de ervaringen van een client van intensieve zorg Zwolle. 

Welke hulpverlening heb je bij Kadera gehad? 

Ik heb in de crisisopvang gezeten en ik verblijf nu op de afdeling intensieve zorg. Ik heb hulp gehad met praktische en financiële zaken en ik heb psychische hulpverlening gehad. Ook ben ik geholpen bij vervolghuisvesting. 

Hoe voelde je je toen je bij Kadera begon?

Ik voelde me deels verloren. Ik voelde me ook angstig en verdrietig. 

Wat heb je aan de hulpverlening bij Kadera gehad?

Ik heb heel veel aan de hulpverlening gehad. Ik ben erg dankbaar dat ik hulp krijg van Kadera om mijn leven weer op de rit te krijgen. Door groepsbijeenkomsten en trainingen te volgen, heb ik veel geleerd over mezelf en over de situatie waarin ik beland was. Het heeft me geholpen om dingen beter een plek te geven. Ik voel me weerbaar. 

Wat was er moeilijk? En waarom?

Het wonen in een gemeenschap met andere vrouwen en hun kinderen waarbij iedereen een rugzak meedraagt, kan soms zeer intensief zijn. Ik ervaar geen privacy en moet altijd goed oppassen voor mijn spullen en voor agressief gedrag van andere vrouwen of kinderen.

Hoe gaat het nu met je? 

Het gaat steeds beter. Ik heb heel veel bereikt. Soms is het moeilijk, maar alles heeft tijd nodig. Ik ben heel tevreden over mijn groei.

Wat zou je tegen nieuwe cliënten van Kadera willen zeggen?

Probeer alles aan te pakken in jezelf en bij Kadera. Maak gebruik van al het trainingsaanbod, stel je open, verwerk je trauma’s en neem de rust voor jezelf. Je verdient het leven!