Skip to content

Ik wil helpen!

Samen zorgen voor een veilig thuis voor iedereen

Wilt u ons helpen om huiselijk geweld te verslaan? We kunnen uw hulp goed gebruiken! U kunt ons ondersteunen met een donatie (zie hieronder) maar ook door in uw eigen omgeving actief te zijn. Elke actie tegen huiselijk geweld kan weer één veilig huis meer betekenen. U kunt van alles doen om huiselijk geweld te stoppen. Een paar voorbeelden: een verhuisbedrijf dat slachtoffers verhuist naar een nieuwe woning, een kickbokser die workshops geeft aan vrouwen, een organisatie die een werkplek beschikbaar stelt voor een slachtoffer, een buurvrouw die op de kinderen past als de ouder even rust nodig heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken; vanuit eigen kracht en vaardigheden kan iedereen zich inzetten om slachtoffers en plegers op weg te helpen naar een leven zonder geweld!

Om deze reden willen wij mensen, organisaties en bedrijven uitdagen om eens na te denken over de impact van huiselijk geweld en hoe zij eventueel kunnen bijdragen aan het verslaan van huiselijk geweld vanuit hun vaardigheden/werkgebied/mogelijkheden in hun eigen omgeving.

Laat ons weten wat u wilt doen! Wilt u iets betekenen, maar weet u nog niet zo goed hoe of wat, of wilt u overleggen waar op dit moment het meeste behoefte aan is? Neem dan contact met ons op, of lees hieronder verder over ons vrijwilligersproject.

Ik wil vrijwilligerswerk doen:
Helpende Hand

In 2019 is Kadera gestart met het werven van vrijwilligers om hulp te bieden aan slachtoffers van huiselijk geweld, in de opvang in Enschede en Zwolle en bij cliënten thuis. Vrijwilligers ondernemen leuke activiteiten met de mannen, vrouwen en kinderen in de opvang en staan hen bij met praktische zaken, zoals budgetteren, doktersbezoeken, wegwijs vinden in de buurt en tolken. Vooral ook de kinderen hebben een maatje nodig, iemand die speciaal aandacht aan hen besteedt.

Bij het herstelproces na huiselijk geweld, is het belangrijk om weer een sociaal netwerk op te bouwen en de regie terug te winnen over het eigen leven. Hierbij hoort ook dat mensen zo veel mogelijk hun zelfstandigheid terugkrijgen, ook wanneer ze in de opvang verblijven. Vrijwilligers kunnen een bijdrage bieden aan het opbouwen van zelfvertrouwen en zelfstandigheid en kunnen een luisterend oor bieden. Ook kunnen vrijwilligers een maatje zijn voor de kinderen.

Vrijwilliger bij Kadera, past dat bij mij?

We zoeken mensen met een sociaal hart, die kunnen helpen met verschillende praktische vaardigheden en activiteiten. Na aanmelding zal de vrijwilligerscoördinator samen met u bekijken welke taken goed passen en welke cliënt een mogelijke match zou zijn. Uiteraard wordt in goed overleg besproken welke taken, wensen en beschikbaarheid vanuit de vrijwilliger bestaan, zodat een mooie combinatie gevonden kan worden.

Wat kunt u gaan doen?

Zo veel mensen, zo veel wensen, dus er zijn veel verschillende activiteiten en taken die u als vrijwilliger op u kunt gaan nemen. We zoeken bijvoorbeeld mensen die met de kinderen die in de opvang verblijven, leuke activiteiten willen ondernemen. We zoeken ook vrijwilligers die cliënten willen helpen om bekender te worden in de omgeving, door bijvoorbeeld te winkelen, koffie te drinken en leuke dingen te doen. Ook zoeken we vrijwilligers die cliënten willen begeleiden met praktische zaken, door bijvoorbeeld mee te gaan naar doktersafspraken of door samen te koken of een activiteit te organiseren op de opvang.

We zijn ook op zoek naar mensen die meerdere talen spreken en dan met name talen als Arabisch, Turks, Pools, Eritrees en Marokkaans. Ook zoeken we mensen met bijzondere vaardigheden die ze willen delen, bijvoorbeeld door het geven van Nederlandse les of door hulp te bieden met financiële organisatie en budgetteren.

Uiteraard staan we open voor andere ideeën en initiatieven, dus wanneer u een aanvulling heeft op bovenstaande voorbeelden, bent u van harte uitgenodigd om met de coördinator vrijwilligers te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Aanmelden voor vrijwilligerswerk

Mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk bij Kadera, kunnen contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Patricia Doornbos, door te mailen naar pdoornbos@kadera.nl of door te bellen naar 06 13 04 54 11.

De nieuwe toekomst
zoekt vrijwillige coaches

Met de nieuwe toekomst willen we vrouwen die te maken hebben gehad met (huiselijk) geweld motiveren om zelf weer de regie over hun leven te nemen. De methodiek de nieuwe toekomst is gericht op het ondersteunen van vrouwen om actief aan de slag te gaan om een baan te vinden, een opleiding te volgen of om vrijwilligerswerk te doen. Een aanbod van een groepstraining samen met andere vrouwen én een periode van begeleiding door een persoonlijke, vrijwillige coach zijn de succesfactoren van de nieuwe toekomst. 

 Wij zoeken jou! 

Jij geeft een aan jou gekoppelde deelneemster zelfvertrouwen en ondersteuning in haar ontwikkelingstraject. Negen maanden lang ben jij haar coach, klankbord en steunpunt. Uitgangspunt is: de deelneemster moet het zelf doen, maar ze hoeft het niet alleen te doen. 

Ik wil een gift doen

Kadera wordt regelmatig gesteund door particulieren en bedrijven, in de vorm van giften. Wij zijn deze donateurs zeer dankbaar, want zij maken het mogelijk dat wij iets extra’s kunnen doen voor de mannen, vrouwen en kinderen die wij begeleiding bieden.

Wilt u een (anonieme) gift doen? Dat kan door een door u gekozen bedrag over te maken op NL 23 INGB 0008 5364 79

Wilt u goederen of diensten doneren, of wilt u een bedrag doneren met een bepaald doeleinde? Neem dan contact op via info@kadera.nl
of via 088 422 24 95 (elke werkdag van 08.30-17.00 uur).