Nieuw magazine over mannenmishandeling gelanceerd

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat het nieuwe magazine over mannenmishandeling, dat op donderdag 20 juni 2024 werd gelanceerd, nu beschikbaar is! Dit magazine, zowel online als in een gedrukte pocketversie, biedt uitgebreide inzichten en informatie over een onderwerp dat vaak onderbelicht blijft: huiselijk geweld tegen mannen.

Lees het magazine online: mannenmishandeling.nl/magazine

Bestel gedrukte magazines: Je kunt gedrukte exemplaren van het magazine gratis bestellen bij Kadera. Stuur je aanvraag naar info@kadera.nl met het gewenste aantal exemplaren en je verzendadres.

Waarom dit belangrijk is

Hoewel de aandacht voor huiselijk geweld tegen vrouwen de afgelopen jaren enorm is toegenomen, blijft geweld tegen mannen een taboe. Mannen kunnen net zo goed te maken hebben met psychisch, fysiek en seksueel geweld. Het is cruciaal dat we dit onderwerp bespreekbaar maken en de beschikbare hulpbronnen onder de aandacht brengen.

Organisaties zoals Blijf Groep, Moviera, Kadera, Arosa (KesslerPerspektief) en Sterk Huis bieden opvang en hulp aan mannen die slachtoffer zijn van geweld. Kadera biedt mannenopvang in Zwolle voor mannen uit Noord en Oost Nederland.

De weg naar het magazine

Op 1 juli 2023 bestond de mannenopvang 15 jaar. Tijdens een gezamenlijk georganiseerd webinar (gratis terug te kijken via mannenmishandeling.nl/webinar) bleek uit gesprekken met professionals en slachtoffers een grote behoefte aan meer informatie over mannenmishandeling. Dit magazine is een antwoord op die behoefte en een middel om de vindbaarheid van hulporganisaties te vergroten.

Delen en ondersteunen

Je wordt van harte uitgenodigd om het magazine te lezen en te delen binnen je netwerk. Door het magazine te verspreiden, helpen we samen om bewustzijn te creëren en de vindbaarheid van hulpbronnen te verbeteren. Jouw betrokkenheid kan het verschil maken voor mannen die hulp nodig hebben.

Wil je gedrukte magazines ontvangen? Stuur je aanvraag naar info@kadera.nl met het gewenste aantal en je verzendadres. We sturen de magazines graag naar je op, zodat je deze kunt verspreiden binnen je organisatie en netwerk.