Dagverslag Kaderafestival 2024

Op 4 juli 2024 vond het jaarlijkse Kaderafestival plaats bij De Maathoeve in Heeten. Het festival bood een geweldige gelegenheid voor alle medewerkers van Kadera om samen te komen, bij te praten en te werken aan de strategische koers voor de komende jaren.

Presentatie strategische koers

Om 12:45 uur arriveerden de deelnemers bij De Maathoeve. Bij binnenkomst werden ze verwelkomd met een broodje en de gelegenheid om bij te praten.

Om 13:15 uur opende Jeroen Traas, directeur-bestuurder van Kadera, het festival met een welkomstwoord. Hij presenteerde vervolgens de strategische koers voor 2025-2030. Aan de hand van een powerpointpresentatie lichtte Jeroen de nieuwe plannen toe, waarbij hij de nadruk legde op de speerpunten die Kadera de komende jaren wil bereiken. Medewerkers kregen de kans om vragen te stellen en hun input te geven.

Plenaire sessie zakelijk tekenen

Na de presentatie introduceerde Hilde Linde de sessie zakelijk tekenen. Dit onderdeel was speciaal ontworpen om de strategische speerpunten visueel weer te geven, zodat iedereen binnen Kadera een helder beeld heeft van de toekomstplannen.

Suzanne van Huis van Verbeelding gaf een kickstart training waarbij ze deelnemers leerde hoe ze verschillende symbolen konden tekenen. Dankzij de camera en het beamerscherm konden alle deelnemers goed meekijken en meedoen. Sommige medewerkers ontdekten hierbij een nieuw talent, of ontdekten juist dat tekenen hun talent niet is, maar dat je met simpele vormen tóch een boodschap kunt overbrengen.

Tekenen in groepjes

Na de pauze gingen de medewerkers in groepjes aan de slag met het uittekenen van de speerpunten. Er waren extra tekenaars aanwezig om de groepjes te ondersteunen, wat de sessie erg interactief en productief maakte. Met behulp van ‘help’ vlaggen konden de groepjes snel hulp inschakelen wanneer nodig. De creatieve en concrete tekeningen zorgden voor een levendig beeld van de strategische plannen. Uiteindelijk zullen de tekeningen input geven voor een visuele weergave van de strategische koers, in de vorm van een praatplaat die eind 2024 zal verschijnen.

Workshop koken en gezamenlijk eten

Na de tekensessie was het tijd voor een leuke en ontspannende workshop koken. Vanaf 16:30 uur werden de medewerkers begeleid in het bereiden van verschillende gerechten, werd er hout gehakt en vuur gemaakt en was er tijd om van het mooie weer te genieten en bij te praten. Dit bevorderde niet alleen de teamgeest, maar zorgde ook voor een gezellige afsluiting van de dag. Om 18:30 uur genoten we samen van het eten dat we hadden bereid.

Het Kaderafestival 2024 was een groot succes. De combinatie van strategische sessies en informele activiteiten zorgde voor een dynamische en vruchtbare dag. We kijken uit naar de verdere implementatie van de strategische koers en de volgende editie van het Kaderafestival!