Ervaringen van een vrijwilliger bij Kadera

In deze serie laten we verschillende mensen die met Kadera te maken hebben, aan het woord. Aan de hand van een aantal vragen vertellen zij over hun ervaringen met Kadera, als cliĆ«nt, medewerker of vrijwilliger. Deze keer het verhaal van Dennis, vrijwilliger bij Kadera. 

Waarom ben je vrijwilligerswerk bij Kadera gaan doen? 

Ik ben mij aan het oriĆ«nteren op een baan en een opleiding in de zorg. 

Wat voor vrijwilligerswerk heb je gedaan?

Ik heb fiets- en computerles gegeven aan cliĆ«nten, heb een client geholpen bij verhuizen en met klussen en ik ben een maatje geweest van kinderen in de opvang. Ook heb ik geholpen met het organiseren van een tieneractiviteit. 

Wat is een leuke ervaring die je zou willen delen? 

Na de fietsles brachten cliĆ«nten vaak zelf gemaakte heerlijke hapjes mee uit eigen land en gingen we gezellig koffie drinken. Twee jaar geleden zijn we met alle cliĆ«nten en kinderen na een pretpark geweest. Dat was geweldig en een hele bijzondere ervaring. 

Is het ook wel eens lastig om vrijwilliger te zijn? 

Lastige momenten zijn afscheid nemen van cliĆ«nten. Soms weet je van te voren wanneer het eindigt maar het kan ook heel onverwachts zijn. Het hoort erbij, maar het is niet leuk om afscheid te nemen. 

Wat zou je mensen die overwegen om zich als vrijwilliger aan te melden, willen meegeven? 

Dat het heel belangrijk is om je aan de afspraken te houden die je maakt met de cliĆ«nten. Ze hechten daar heel veel waarde aan. Ook geduld hebben is heel belangrijk. Het duurt soms even voordat ze wat losser worden en dat je elkaar leert kennen. Een positieve houding hebben en leuke dingen doen met de cliĆ«nten. Zorg ervoor dat je niet teveel eet wanneer je afspreekt want de cliĆ«nten maken vaak wat lekkers en eten afwijzen word niet geaccepteerd šŸ˜Š