Vacature Methodisch Praktijkbegeleider

EXTERNE EN INTERNE VACATURE

Word jij blij van het stimuleren en ontwikkelen van mensen? Wil je werken in een leuk team met professionele en betrokken collega’s? Lees dan snel verder! 

Het doel van Kadera is stoppen van huiselijk geweld en het stoppen van onveiligheid in relaties. Kadera streeft naar een maximaal veilig leefklimaat en is een expert op dit gebied. Ze zet haar kennis en expertise in om passende hulp te organiseren en te coördineren. Wij staan voor de cliënt en voor elkaar: professioneel, krachtig en inventief. 

Kadera werkt met behulp van de methodieken Krachtwerk en Veerkracht, systeemgericht aan het herstel, zelfregie en participatie van de cliënt en zijn systeem.

Bij Kadera zijn wij op zoek naar een:

Methodisch Praktijkbegeleider

voor 12 uur per week

Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar een Methodisch Praktijkbegeleider voor onze locaties in Zwolle en in Enschede. Je begeleidt medewerkers op de ontwikkeling van competenties in krachtgericht en herstel ondersteunend werken volgens de methodieken Krachtwerk en Veerkracht met als doel het optimaliseren van het hulpverleningsproces voor de cliënt. Daarnaast begeleidt je medewerkers in het kader van ons eigen praktijkprogramma ten behoeve van de SKJ registratie. Door individuele begeleiding ondersteun je medewerkers bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. In samenspraak met de individuele hulpverleners en managers Hulpverlening worden de begeleidingsdoelen en opdracht(en) geformuleerd, wordt de voortgang gemonitord en wordt er geëvalueerd. Je rapporteert aan de Manager Hulpverlening.

Wat verwachten wij?

  • In het bezit van een afgerond beroepsopleiding op HBO niveau die aansluit bij de functie;
  • Relevante werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen de zorg;
  • Kennis over huiselijk geweld en kindermishandeling;
  • Opleiding tot krachtwerkcoach en trainer Krachtwerk en Veerkracht;
  • Kennis van en ervaring met de methodieken Krachtwerk en Veerkracht;
  • Kennis en ervaring met diverse coaching technieken;
  • Je hebt een uitstekend inlevingsvermogen, bent integer en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt oog voor de behoeftes van de organisatie en de medewerkers, en beschikt over een goed probleem analytisch vermogen. Mensen vinden het prettig om met je samen te werken.

Wat bieden wij?
Wij bieden in eerste instantie een contract voor 12 uur per week voor een jaar. Een verlenging van het contract behoort tot de mogelijkheden. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (max. € 3.961,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur). Daarnaast kent de cao een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget, waarin de mogelijkheid bestaat om salaris en vrije tijd uit te ruilen.

Ben je enthousiast?

Inlichtingen worden desgewenst verstrekt door Jeroen Traas, via telefoonnummer 088-4222495. Kadera streeft naar diversiteit in de samenstelling van de medewerkers. Wij zoeken medewerkers uit verschillende culturen, met verschillende competenties, zienswijzen, leeftijden en ervaringen. Wij geloven dat een divers personeelsbestand bij draagt aan het realiseren van onze belangrijke maatschappelijke doelstellingen. Ben je enthousiast? Je kunt je sollicitatie tot en met 17 juni a.s. richten aan Stichting Kadera, via Zorgselect. De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.